hoe proeft ons landschap?

hoe proeft ons landschap?

nov 7, 2016 | aandacht geven | 1 reactie

We zijn gekleed in feestelijke, licht absurde dassen met daarop geweldige tekeningen die Edward en Sem gemaakt hebben van de tuin. Zo horen we bij elkaar als gastheren & – vrouwen en is ook meteen duidelijk dat het GEEN gewone dag is.

Vandaag vieren we het 50-jarig bestaan van zorginstelling Scorlewald, waarvan de Hoftuin een van de buitenwerkplaatsen is. De tuin ligt er oppermooi bij en bloeit nog uitbundig. Vlak voordat de gasten komen ontsnapt Harry de haan nog even uit het kippenhok. Petra wijst hem met een natuurlijke duidelijkheid  zijn plaats: ‘Harry, ga terug! In je hok!’.

Op de bakfiets hebben we een zwart bord geïnstalleerd waardoor het de ultieme plek is om verbindingscocktails te maken én serveren. De groen-wit gehaakte voetjes van rolladetouw die om de champagneglazen zitten sluiten mooi aan bij de omgeving. We hebben verassende siropen gemaakt van vruchten en kruiden uit de tuin om te laten proeven hoe ons landschap smaakt: vlierbloesem met verveine, frambozen met basilicum en zwarte bessen met dropplant. Een oase van geur en kleur. De cocktails worden gegarneerd met Oost-Indische kersbloemen, viooltjes en dahlia’s. Rick en Sem bemannen de kar en zorgen ervoor dat iedereen aan iemand verbonden wordt om als warm welkom samen een glaasje te kunnen drinken. Als er even niemand voorradig is gaat Sem zelf mee met een onbekende gast…

 

Tijdens de rondleiding die Dries verzorgt breken wij (Greetje, Thijs, Petra, Yvonne, Rick, Sem, Bram en Sandra) in op zijn verhaal om een echte TUINbom te presenteren: een fritatta met geroosterde aardperen, snijbiet, feta en ingelegde citroen met een pittige pompoen-gemberchutney. We lopen theatraal in een rijtje dwars door het land en verassen de bezoekers met dat wat op dit moment vers uit de grond komt. Het levert applaus op….

We lopen theatraal in een rijtje dwars door het land en verassen de bezoekers met dat wat op dit moment vers uit de grond komt.

Als afscheid staat Edward bij de uitgang met een zilveren doos vol met TUINKUS-koekjes. Zijn glimlach is hartverwarmend en staat de hele dag aan. De koekjes hebben de vorm van uitgesproken monden en smaken naar vanille en lavendel om zo onze liefde uit en voor de tuin door te geven…

Foto’s: Sem, Yvonne, Dries, Sandra

1 Reactie

 1. Dries

  Ha Sandra,
  Dat ziet er toch fantastisch uit! we kijken er nog met plezier op terug (zeker Edward). De foto met de stropdassen—die gaat nog komen hoor!
  Hartelijke groet,
  De Hoftuin ploeg.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest

Share This